Προβλέψεις & Προγνωστικά: Γιατί κάποιοι δεν τα πιστεύουν;

Τα προγνωστικά είναι το κλειδί για την επιτυχία στο στοίχημα. Οι περισσότεροι «επαγγελματίες» παίκτες θα σου πουν ότι αν δεν ψαχτείς με προγνωστικά είναι σαν να παίζεις Τζόκερ και όχι στοίχημα. Οι περισσότερες άλλωστε σημαντικές επιτυχίες στο στοίχημα είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης, αξιολόγησης και αξιοποίησης προγνωστικών, tips και άλλων πληροφοριών. Παρόλα αυτά, υπάρχει και η αντίθετη άποψη. Κάποιοι παίκτες απλά δεν πιστεύουν στα προγνωστικά.

Όταν λέμε ότι υπάρχουν παίκτες που δεν πιστεύουν στα προγνωστικά για στοίχημα δεν μιλάμε φυσικά για άτομα που αντιμετωπίζουν το στοίχημα σαν Τζόκερ – αν και υπάρχουν και τέτοιοι και μάλιστα αρκετοί – αλλά για παίκτες που παίζουν με βάση τα δικά τους δεδομένα και τις πληροφορίες που συλλέγουν οι ίδιοι, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε προβλέψεις και προγνωστικά. Αυτοί οι παίκτες μάλιστα δεν είναι σπάνιο να έχουν και κάποιες μικρές ή μεγάλες επιτυχίες. Γιατί όμως δεν εμπιστεύονται τα προγνωστικά; Αν μπορείς να κερδίσεις και χωρίς αυτά, είναι χρήσιμα ή όχι; Ας δούμε μερικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Άσχημες εμπειρίες

Αν ρωτήσετε κάποιον που δεν πιστεύει τα προγνωστικά είναι πολύ πιθανό ότι θα σας διηγηθεί κάποια κακή του εμπειρία. Θα σας πει πως κάποια φορά εμπιστεύθηκε κάποια «σίγουρη» πρόβλεψη κι έχασε πολλά ματς στο δελτίο του και ίσως και αρκετά χρήματα. Μπορεί μάλιστα να σας πει ότι κάτι τέτοιο δεν του συνέβη μία φορά, αλλά αρκετές ίσως ακόμη και πολλές.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και ο πιο επιτυχημένος παίκτης στοιχήματος κάποιες φορές θα πάει κουβά. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια τα αποτελέσματα ενός αγώνα εκτός και αν έχει μαγικές ικανότητες ή μπορεί να ταξιδέψει στον χρόνο. Οι tipsters και όλοι οι ειδικοί στην ουσία κάνουν απλά κάποιες εμπεριστατωμένες προβλέψεις (educated guesses) και σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουν ότι μπορούν να έχουν 100% επιτυχία, άλλωστε όταν διαψεύδονται τα προγνωστικά τους χάνουν και αυτοί χρήματα. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι όλες οι πηγές προγνωστικών το ίδιο αξιόπιστες. Αν εμπιστευθείς μία κακή πηγή, θα την πατήσεις. Το παν λοιπόν είναι να μπορεί να κρίνει κανείς τις πηγές που χρησιμοποιεί, να κρατάει μια πισινή και να μην απλώνει τα πόδια πέρα από το πάπλωμα.

Γιατί να με βοηθήσει κάποιος;

Οι αρνητές των προγνωστικών συχνά αμφισβητούν και τις προθέσεις των tipsters. Θεωρούν ότι προσπαθούν να τους παραπλανήσουν ή ότι απλά γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι για να πουλήσει η εφημερίδα τους ή να κερδίσει κλικ το site τους. Για ποιο λόγο άλλωστε να βοηθήσουν άλλους παίκτες;

Εδώ γίνεται μία παρανόηση του τρόπου με τον οποίο δουλεύει το στοίχημα. Δεδομένου ότι κάθε δελτίο είναι ατομικό, το κέρδος του δεν εξαρτάται από τα άλλα δελτία. Με άλλα λόγια, οι νικητές δεν μοιράζονται κάποιο χρηματικό σύνολο, όπως παλιότερα στο ΠΡΟ-ΠΟ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει κάτι να χάσει κάποιος παίκτης με το να βοηθήσει άλλους. Επιπλέον, ένα έντυπο, ένα site ή ένας σταθμός βασίζεται στο κοινό του για να ζήσει, οπότε αν όντως άφηνε άτομα να γράφουν ο,τι τους κατέβει στο κεφάλι, απλά δεν θα είχε κοινό και θα είχε κλείσει, άρα τα tips στις πηγές είναι συνήθως σχετικά ασφαλή, πάντα στα μέτρα της κάθε πηγής.

Αν είναι τόσο καλός, δεν θα είχε βγάλει εκατομμύρια μέχρι τώρα;

Τέλος, κάποιοι δεν πιστεύουν στα προγνωστικά επειδή απλά θεωρούν ότι αν οι tipster που πέφτουν τόσο συχνά μέσα όσο λένε, τότε αν ακολουθούσαν τις προβλέψεις τους θα έπρεπε να είναι εκατομμυριούχοι. Οι tipsters είναι και αυτοί παίκτες όπως κι εσύ, αυτό σημαίνει ότι έχουν ζωές, περιορισμένους πόρους, καλές μέρες και άσχημες μέρες. Δεν κερδίζουν πάντα και γενικά παίζουν προσεκτικά και με στοίχημα. Κάποιοι κερδίζουν αρκετά λεφτά και άλλοι λιγότερα. Όπως είπαμε όμως και πριν, δεν έχουν κανέναν λόγο να μην βοηθήσουν άλλους παίκτες, βγάζοντας και αυτοί χρήματα παράλληλα.

Εν κατακλείδι, οι προβλέψεις δεν πέφτουν πάντα μέσα όσο αξιόπιστες και αν είναι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Να ξέρετε λοιπόν ότι ένα δελτίο που βασίζεται σε προβλέψεις ειδικών θα έχει πάντα περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει από ένα που συμπληρώθηκε σχεδόν στη τύχη.

Λίγες μέρες ακόμα έμειναν

Ετοιμάζουμε την νέα μας ιστοσελίδα και σε ελάχιστες ακόμα μέρες θα είμαστε live και έτοιμοι να σας υποδεχτούμε στον νέο μας διαδικτυακό χώρο. Θα μιλάμε για αγώνες, στοίχημα, tips και προγνωστικά ώστε να σπάσουμε το σύστημα και πηγαίνουμε ταμείο όλοι μαζί, όσο συχνότερα γίνεται. Τέρμα ο κουβάς.